YURT DIŞI KARTLARIYLA ÖDEMELER AKTİF

Instagram’da Kaliteli Nasıl Fotoğraf Paylaşılır?

Blog Yazısı

Instagram’da Kaliteli Nasıl Fotoğraf Paylaşılır?

Instagram’a yüklediğiniz fotoğrafların kaliteli olmasını istiyorsanız bu yazımızı okumanızda fayda var. Instagram’da kaliteli nasıl fotoğraf paylaşılır merak ediyorsanız öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki, fotoğraf boyutunu sizin belirlemeniz gerekiyor. Telefondan çekmiş olduğunuz bir fotoğrafı direkt olarak Instagram’a yüklerseniz büyük olasılıkla fotoğrafın kalitesi düşecektir. Fotoğrafların kalitesinin düşme sebebi, Instagram’ın 1080 pikselden fazla olan fotoğraf boyutlarını kendisinin boyutlandırmasıdır. Bu durumda da fotoğraflarınızın kalitesinde kayıp yaşanmaktadır. Örnek verecek olursak; diyelim ki 12 mega piksele sahip bir telefonla fotoğraf çektiniz, çektiğiniz fotoğraf 3264x2448 çözünürlüğe sahip olacaktır. Bu çözünürlüğe sahip bir fotoğrafı direkt olarak yüklerseniz Instagram bunu otomatik olarak boyutlandırılacaktır. Fotoğrafınızın kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun, sıkıştırılarak paylaşılmasından dolayı kalite kaybı yaşar. Fakat çektiğiniz fotoğrafları, Photoshop gibi programlarla düzenleyerek 1080x810 olarak boyutlandırdığınızda herhangi bir kalite kaybı yaşanmamış olursunuz. Paylaşmak istediğiniz fotoğrafın, uzun kenarının 1080 piksel olması gerekmektedir.

Instagram Story Post Boyutu Nedir?

Instagram hikayeleri kullanıcıları tarafından vazgeçilmez özellikler arasında yer alıyor. Kullanıcılar, gönderi olarak paylaşmak istemedikleri birçok içerikleri gün içinde hikâye olarak paylaşabiliyorlar. Bu da özellikle son dönemlerde tercih edilen paylaşım alanı haline gelmiştir. Peki ideal Instagram story post boyutu nedir? Instagram storyleri hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler bu yazımızda yer alıyor.

Instagram’da bulunan story post özelliğinde paylaşmak istediğiniz fotoğrafların ideal boyut özelliği 1080px ile 1920px’dir. Burada anlatmak istediğimiz fotoğraf ya da videonun storyde paylaşımı yapılırken genişliğinin 1080 piksel ve yüksekliğinin de 1920 piksel olmasıdır. Özellikle cep telefonlarımızdan story fotoğraflarını oldukça fazla paylaşıyoruz. Bu sebeple cep telefonlarımız aracılığı ile yaptığımız video ya da fotoğraf paylaşımlarının 1080x1920 piksel boyutlarına sahip olması fotoğraflarınızın daha güzel görünmesine yardımcı olacaktır. Fotoğraflarınızı çekmeden önce telefonunuzun kamerasında bulunan resim boyutunu değiştirerek ya da video çekimi yapmak istiyorsanız ayarlar kısmından video boyutu özelliklerini düzenleyerek çekim yapabilirsiniz.

Instagram Fotoğraf Post Boyutu Nedir?

Gün içerisinde Instagram üzerinden pek çok paylaşım yapılmaktadır. Bu sebeple paylaşılacak olan fotoğrafın görünümü ve kalitesi oldukça önemlidir. Paylaşmak istediğiniz fotoğrafın boyutlarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Instagram’ın fotoğraf boyutu kalitesinin üzerinde bir paylaşım yaparsanız yüksek ihtimalle fotoğrafınızın kalitesi düşecek ve görüntüsü bozulacaktır. Fotoğraflarınızı paylaşmadan önce ‘’Instagram fotoğraf post boyutu nedir’’ başlıklı yazımızı okumanızı öneririz. Instagram sosyal medya platformunun fotoğraf boyutu bilgileri aşağıdaki gibidir;

  • Instagram’da paylaşacağınız fotoğrafların en uygun boyutu 1080x566x1350 pikseldir. Bu demek oluyor ki, paylaştığınız fotoğraf 1080 piksel genişliğe ve 566 ile 1350 piksel yüksekliğe sahip olmalıdır.
  • Instagram’ın fotoğraf çözünürlüğü maksimum 1080 piksel genişliğindedir.
  • Instagram reklamlarınız için kare olmayan görseller ekleyebilirsiniz.
  • Instagram ve Facebook hesaplarınız arasında bağlantı varsa, yatay olan bir görüntüyü Facebook bağlantısındaki ön izleme görüntüsü özelliğiyle 1-91-1 en ve boy oranlarıyla göndermeniz mümkün olacaktır.
  • Bir kareyi Instagram üzerinden kırpmak için yatay görselin ya da grafiğin olması durumunda ana sayfada daha fazla yer kaplaması için, görsel kenarlık uygulamalarının bulunduğu programlar kullanılabilir.

Instagram’da yer alan en ve boy oranları bir fotoğrafın genişliği ve yüksekliği anlamı taşımaktadır. Bununla beraber genişlik 4:5 ve yükseklik de 9:16 olmalıdır. Verilen boyutlar fotoğrafın genişliği ve yüksekliğini oluşturmakta olan piksel sayısını ifade ediyor. Fotoğraflarda yer alan boyutlardan ilki genişliği gösterirken ikincisi de yüksekliği göstermektedir. Bu sebeple Instagram, genişliği 320x1080 piksel arasında olan tüm fotoğraf ve videoları desteklemektedir. Instagram’dan paylaşacağınız fotoğraf ya da videoların daha kaliteli olmasını istiyorsanız boyutlarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-mail adresin gözükmeyecek.