YURT DIŞI KARTLARIYLA ÖDEMELER AKTİF

İnstagram Gönderi Erişimi Ne Demektir?

Blog Yazısı

Sosyal medya platformlarından biri olan Instagram uygulamasında paylaşılan içeriklerin benzersiz kişi sayısı tarafından görüntülenmesi Instagram gönderi erişimi demektir. Yani başka bir ifade ile Instagram gönderi erişimi içerikleri görüntüleyen kişi sayısıdır.

Bir kişi tarafından içeriğiniz aynı gün içerisinde birden fazla kez görüntülense dahi 1 kişi olarak sayılmaktadır. Instagram gönderi erişim oranı ise sayfanızı takip eden takipçilerin içeriklerinizi görüntüleme yüzdesidir. Yani erişim oranı içeriği görüntüleyen kişi sayısının takipçi sayısına bölünmesiyle bulunmaktadır.

Instagram’da İyi Bir Erişim Nasıl Olur?

İnstagram sayfanızda paylaşmış olduğunuz gönderilerinizin tüm takipçileriniz tarafından görüntülenmesini beklersiniz. Fakat tüm gönderiler tüm takipçiler tarafından görüntülenmemektedir. En iyi ihtimal ile gönderiler instagram takipçilerinin ’u tarafından görüntülenmektedir.

Erişimin ve erişim oranının iyi olması ise markanın büyüklüğüne bağlı olarak değişmektedir. Sonuç olarak takipçi sayısı daha az olan markalar, takipçi sayısı daha çok olan markalara göre daha yüksek erişim oranına sahip olmaktadır. Çünkü takipçi sayısının çok olması erişim oranını düşürmektedir. İnstagram erişiminin daha iyi olabilmesi için takipçi sayısına göre görüntülenmesi gerekmektedir.

Instagram Erişimim Düştü Nasıl Artırabilirim?

İnstagram uygulamasında hangi gönderilerin hangi kişilere gösterileceğini seçmek için karışık bir algortima kullanılmaktadır. İnstagram kullanıcılarının özet akışında, takip ettikleri sayfalara ait hangi içeriklerin üst sıralarda yer alacağı algoritma ile belirlenmektedir. İnstagramda paylaştığınız içeriklerin daha çok kişiye ulaşabilmesi için algortimanın kurallarına uygun paylaşımlarda bulunmanız gerekir. Yani paylaştığınız içeriklerin hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek nitelikte olması gerekir.

Instagram Erişimimi Nasıl Artırabilirim?

İnstagram erişimini artırmanın en etkili yöntemlerinden biri instagram algoritmasının kurallarına göre oynamaktır.

Bunun yanı sıra erişimi artırmanın yollarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Haftada düzenli olarak belli sayıda içerik paylaşın
  • Niş hashtag’leri kullanarak organik erişiminizi artırın.
  • İnstagramın gönderi türlerinin hepsini kullanın
  • Ölçekli fotoğraf ve videolar paylaşın
  • Sayfanıza benzer içerikler paylaşan sayfaları takip edin.
  • Gönderilerinize diğer sayfaları etiket olarak ekleyin
  • Paylaştığınız içeriklere yapılan yorumları yanıtlayın.
  • Hedef kitlenizin en çok etkileşimde olduğu zaman diliminde içerik paylaşın.
  • İçeriklerinize ve hikayelerinize konum bilgisi ekleyin.

 

0 Yorum

Yorum Yap

E-mail adresin gözükmeyecek.