YURT DIŞI KARTLARIYLA ÖDEMELER AKTİF

Sosyal Medya Takipçi Tüyoları

Blog Yazısı

Sosyal medya günümüzde bir çok insanın kullandığı bir platformdur. Sosyal medya üzerinden para kazanıyorsunuz veya satış yapıyorsanız takipçi sayınızın yüksek olması önemlidir. Takipçi sayınızın yüksek olmasıyla beraber satışlarınızı daha çok insana ulaştırabilirsiniz. Takipçi sayınızı organik bir şekilde arttırmayı düşünüyorsanız hemen artmaz bir takım sosyal medya takipçi tüyoları uygulamanız gerekir.

Profil Bilgileriniz Doğru Olsun

Profil bilgileriniz kısa, anlaşılır ve sizi güzel bir şekilde anlatan içerikler ile kaplı olmalıdır. Profilinizde kullandığınız anahtar kelimeler sizi yansıtmalıdır. Profilinizde yer alan anahtar kelimeler, aramalarda sizi ön plana taşır. Çok kişinin arama sonuçlarında yer almak da daha çok takipçiye ulaşmak için güzel bir fırsattır. Mutlaka profil resmi kullanmalısınız. Kendinizin veya markanızın logosunu kullanabilirsiniz.

Etkileşimi Arttıran İçerikler Üretin

Takipçiler kendileri ile etkileşim halinde olan markaların veya profillerin gönderilerine daha fazla ilgi gösteriyorlar. Takipçileriniz ile sık sık iletişim halinde olmaya gayret gösterin. Sosyal medya üzerinden satış yapıyorsanız ürününüz hakkında indirim yapmak istediğiniz ürünleriniz üzerinden anket yapabilir ve sonuçlara göre ürünleriniz üzerinde belirli oranda indirim yapabilirsiniz. Hedef kitleniz aniden karar veren konumuna geçer. Markanız için görüş bildirmek takipçileriniz üzerinde olumlu bir şekilde karşılanır.

Çekilişler Düzenleyin

Çekilişler, takipçi sayınızı arttırma noktasında etkilidir fakat çekiliş süreci yönetilmesi hassas bir dönemdir. Çekiliş öncesinde bekli şartları net olarak belirlemelisiniz. Çekiliş gönderinizi paylaşırken çekilişin ne zaman biteceğini, şartların ne olduğunu ve kimlerin katılacağını anlaşılır bir şekilde açıklamalısınız. Çekilişi isteğinize bağlı olarak canlı yayın üzerinden yapabilirsiniz. Çekiliş videosu veya kodunu paylaşabilirsiniz. Aksi taktirde çekiliş sonuçlarınıza bazı takipçileriniz güvenmeyebilir. Bu durumda takipçi kaybedebilirsiniz.

Paylaşımlarınız Belirli Bir Periyotta Olsun

Sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşım yaparken belli bir periyodu izlemelisiniz. Bir hafta paylaşım yapmayıp, diğer hafta içerisinde birden çok gönderi paylaşmak yanlış bir stratejidir. Bazı kişi ve markalar sosyal medya hesaplarını uzun süre boşlayıp seyrek paylaşım da yapmaktadır. Bu durumda sayfanın etkileşiminin düşmesine neden olur.

Bu durumda paylaşılan gönderilerin çok az kişinin profiline düşmesine neden olur.Bu sorunları yaşamamak ve takipçi sayınızı arttırmak istiyorsanız bir takım strateji izleyebilirsiniz. Profilinizin istatistikler bölümünden etkileşiminizin çok yüksek olduğu gün ve saatleri takip edebilirsiniz. Bu zamanlarını düşünüp baz alarak paylaşım planı oluşturabilirsiniz.

 

0 Yorum

Yorum Yap

E-mail adresin gözükmeyecek.