YURT DIŞI KARTLARIYLA ÖDEMELER AKTİF

İnstagramda Nasıl Konum Eklenir?

Blog Yazısı

İnstagramda Nasıl Konum Eklenir?

Pek çok kişi tarafından aktif bir şekilde kullanılan İnstagram, kullanıcılarına sunduğu özellikler ile dikkat çekmeye devam ederken İnstagram’da konum eklemek de pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Bu noktada özellikle de işletme hesapları hem hesaplarının daha profesyonel görünmesi hem de müşterilerin yolu daha kolay bulmaları adına hesaplarına konum eklemektedir. Profil alanına konum eklenmesi pek çok işletme hesabı tarafından tercih edilen bir durumdur. Bu noktada İnstagram profiline konum eklemek adına Facebook hesapları kullanılır. Facebook’un İnstagram’ı satın alması ardından bu iki platform birbirleri ile bağlantılı olarak işlevlerini sürdürmektedir.

İnstagram Profil Alanına Konum Eklemek

Hesaplarını daha profesyonel göstermek ve insanların konumları öğrenmesini sağlamak adına İnstagram profil alanına konum eklemek pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen bir durumdur. İnstagram hesaplarına konum eklemek isteyen kişilerin gerçekleştirmeleri gereken adımlar da son derecede basittir. Bu adımları tamamlayan kullanıcılar kolay bir şekilde hesaplarına konum ekleyebilirler. Konum eklemek adına gerçekleştirilmesi gereken adımlar ise şu şekildedir;

  • Facebook uygulamasına giriş yapılır.
  • Facebook uygulamasından bir gönderi paylaşılır.
  • Paylaşılan gönderiyi paylaşmadan önce bu gönderiye konum eklenir.
  • Facebook gönderilerine konum eklemek adına paylaşımın sağ alt kısmında yer alan ok tıklanır ve bu alandan konum ekle butonuna basılır.
  • Konumun bildirilmesi ardından yer bildirimi yapılır.
  • Konumun girilmesi sonrasında bir kategori belirlenir.
  • Tüm işlemlerin gerçekleştirilmesi ardından İnstagram uygulamasına giriş yapılarak konum paylaşmaya başlanabilir.

Tüm bu adımları gerçekleştiren kullanıcılar bu adımlar ardından istedikleri her an İnstagram konum paylaşma özelliğini kullanabilmektedir. Bu noktada sıkıntı yaşayan kullanıcılar ise İnstagram destek sayfası üzerinden yardım alabilmekte ve böylelikle de karşılarına çıkan her türlü sorunda yardım alabilmektedir.

İnstagram Konum Ekleme Özelliğini Kullanma

Özellikle de işletme hesapları tarafından İnstagram konum ekleme özelliği en çok kullanılan özellikler arasında yer almaktadır. Bu özelliği kullanıp kullanmamak ise tamamen kullanıcı olan kişilerin isteklerine bağlı olan bir durumdur. Paylaşımlarında konum eklemek isteyen kişiler Facebook üzerinden bunu çok kolay bir şekilde sağlayabilmektedir. Böylelikle de diledikleri her an konum ekleme özelliği sayesinde bulunulan konumun herkesle paylaşılması söz konusu bir durumdur.

İnstagram Konum Ekleme Özelliği Avantajları Nelerdir?

En yaygın biçimde kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan İnstagram pek çok kişinin bünyesinde bulunduğu bir platformdur. Bu alanda işletme hesapları da sıklıkla yer almaktadır. Bu noktada özellikle de işletme hesapları İnstagram konum ekleme özelliğini kullandıkları zaman var olan konumlarını müşterileri ile dorudan olacak bir şekilde paylaşabilmektedirler. Böylelikle de çevrelerinde yer alan müşterilerinin sayısını artırırken bir diğer yandan da müşterilerine önemli ölçüde güven sağlamaları mümkündür. Tüm bu avantajların yanı sıra konum ekleme özelliğini kullanmak takipçi sayısını artırmak ve etkileşim sağlamak adına da hesaplara pek çok açıdan olumlu avantajlar sağlamaktadır.

İnstagram Konum Ekleme Özelliği Dezavantajları Bulunuyor mu?

İnstagram’a konum eklemek konusunda kullanıcıların en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de bu özelliği kullanman herhangi bir dezavantajının olup olmadığı konusudur. Bu noktada özelliği kullanmak tamamen kullanıcıların isteklerine bağlı olan bir durumdur. Konum paylaşılması ardından birtakım art niyetli kişiler bu konumu görebilmektedir. Konum paylaşılması sonrasında ise hesap sahiplerinin belirli art niyetli kişiler tarafından takip edilmeleri de söz konusu olan bir durumdur. Bu nedenle de İnstagram hesaplarına konum eklemek tamamen kişilere bırakılmış olan bir durumdur. Bunun kararını verecek olan kişiler de hesap sahipleridir.

0 Yorum

Yorum Yap

E-mail adresin gözükmeyecek.